*** КАМПАНИЯТА Е ПРИКЛЮЧИЛА ***

Благодарение на оказаната подкрепа (септември – ноември, 2019 г.), Яна и нейната майка Руска ползваха рехабилитационни услуги в курорта „Св. св. Константин и Елена“, а молбата на Яна за назначаването й като личен асистент на своята майка е удовлетворена. Баба Руска бележи изключително подобрение и е състояние вече да  става от леглото и да се придвижва и сама.

Да помогнем на Яна и нейната майка Руска, които преминават през поредица изпитания.

Благодарение на помощта, оказана до момента, Яна се подложи на очни изследвания в очна клиника Вижън. Предписани й са два чифта различни очила и лекарствени средства, които тя с наша помощ закупува и се надява да закупи – общата сума възлиза на няколкостотин лева. Междувременно баба Руска се подобрява. Като на пенсиониран служител с отличие от системата на МВР, на баба Руска е предоставена възможност да ползва рехабилитационни услуги в Банкя и на Св. св. Константин и Елена при много преференциални условия. За да може това да се осъществи, Яна трябва да замине като придружител с баба Руска, което за момента тя не може да си позволи. Необходимите средства възлизат на по 35 лв. на ден с включени храна и оздравителни процедури за 7 или 10 дни. Яна би била благодарна за възможността да подпомогне възстановяването на баба Руска, още повече, че баба Руска не е посещавала българското Черноморие повече от 15 г.

Относно молбата за назначаване като личен асистент Яна отново е помолена да изчака, отговор е обещан през месец ноември.

 

 

 

 

По-стара публикация:

В края на месец март, 2019 г. ви запознахме със случая на Яна и нейната майка Руска. Благодарение на кампания в медиите, помощта на даритери и всеотдайната грижа на Яна, баба Руска оперира счупена тазобедрена става и се възстановява от прекарания  през месец декември 2018 г. инсулт.

За съжаление, докато състоянието на баба Руска се бавно се подобрява, сравнително рязко от месец май насам се влошава здравето на Яна. Тя се сблъсква с очен проблем – неконтролируеми движения на очите и нарушено зрение, чието категорично диагностициране и до този момент не е установено. През последните няколко месеца Яна се подложи на ядрено-магнитен резонанс и изследвания при очни специалисти и невролози, които не доведоха до подобрение. Изписаните очила или лещи също не помогнаха, а една от лещите остана заклещена в окото на Яна и бе отстранена едва наскоро в очна клиника „Вижън“. Нараненото състояние на очите на Яна след усложнението с лещата е породило необходимост от изчакване преди провеждане на изследвания за установяване на здравословния проблем. Документи от последните очни манипулации в клиника „Вижън“ могат да се открият в публикацията по-долу. Документи във връзка с текущите разходи и изследвания на Яна могат да се открият в предходните публикуции (ТУК). Яна съхранява грижливо всички документи от експертизно и разплащателно естество.

Двете жени са изключително затруднени. Нуждата от грижа за баба Руска (историята на здравословните проблеми на баба Руска може да се открие ТУК) принжудава Яна да напусне работа. Съпругът на баба Руска и синът й са покойници, което оставя двете жени на техните собствени грижи и сили. Издръжката на двучленното семейство се състои в пенсията на баба Руска, която не успява да покрие наема, консумативите и постоянната нужда от лекарства и изследвания. Молбата за социални помощи на Яна е отказана (по-долу), но тя е подала молба да бъде назначена като асистент на своята майка. В тази връзка Яна е помолена да си извади пълномощно, за да може да представя своята майка пред социалните служби (по-долу).  При благоприятно развитие Яна ще бъде назначена като социален астистент през месец септември и през месец октомври ще получи първите си доходи. До този момент Яна и баба Руска преодоляват трудностите, благодарение на получената от дарители помощ и заеми от приятели. И двете жени отправят гореща благодарност към всички, които са помогнали.

Като на пенсиониран служител с отличие от системата на МВР, на баба Руска е предоставена възможност да ползва рехабилитационни услуги в Банкя и на Св. св. Константин и Елена при много преференциални условия. За да може това да се осъществи, Яна трябва да замине като придружител с баба Руска, което за момента тя не може да си позволи.

Двете жени отправят апел, към всички, които биха могли да помогнат. Помощ може да бъде окозана чрез следните сметки:

Банка ДСК: BG15 STSA 93000024871881
Титуляр: Руска Неделчева Костадинова;
Алианц Банк България: BG69 BUIN 95611000488210
Титуляр: Яна Маринова Тодорова
PayPal.me/YanaTodorova: yanatodorova7@gmail.com

Телефон за контакт с Яна: 0888 700 707 (Яна Тодорова).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Яна и баба Руска се насочихме благодарение на ангажирани с неговото популяризиране православни християни.

Всички публикации за Яна и баба Руска с документи за състоянието им и изследванията могат да се открия ТУК, ТУК и ТУК.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 − two =