Приключила кампания. С ваша помощ Виталий Чеботар преодоля своите здравословни проблеми и успя да си намери работа в магазин.

Бихме могли да му помогнем: г-н Виталий Чеботар е безработен, след като е съкратен през месец  януари, разведен е, има едно дете и е с установен хепатит С.

Г-н Чеботар е бесарабски българин, който завършва в България богословие и журналистика. Разведен е и има едно дете, което живее заедно със майка си в чужбина. Всеки месец е необходимо г н Чеботар да привежда като издръжка за детето сума в размер на 80 лв. В Украйна той има роднини – болни баща и майка пенсионери и брат, женен с две деца и безработен в момента. Сами в затруднено положение, близките на г-н Четобар не са в състояние да му помогнат.

Като богослов е сътрудничел със страниците „Всемирното православие”,  „Православна младеж” и „Църковен вестник”, има и свой блог за богословие и култура. Към днешна дата г-н Чеботар е съкратен от месец януари. Съвсем наскоро му бе установен и хепатит С, който трябва да започне да лекува, за да не стане хроничен и в бъдеще да доведе до усложнения в черния дроб. В тази връзка към момента на г-н Чеботар са предписани допълнителни изследвания на стойност 182 лв., които не се заплащат от Здравната каса. Направлението е приложено по-долу.

Като безработен получава обезщетение от бюрото по труда, в рамките от 4 месеца, считано от месец януари, в размер  около 140-150 лева. Това обезщетение едва достига за покриването на наема на г-н Чеботар и най-неотложните консумативи от ежедневието.

Обръщаме се към всички, които биха желали да помогнат:  на г-н Чеботар може да се помогне финансово, така с насока за работа. Той има опит в изготвянето на богословски и журналистически материали, владее отлично руски език и има опит като преводач – би бил благодарен за всякакви насоки за работа.

Работил е също като продавач консултант в магазини и супермаркети, сътрудник в офис и др. Живее в град Бургас, кв. „Възраждане”. Може са бъде потърсен на следния телефон: 0879 68-61-46.

Всички, които биха искали да подкрепят финансово г-н Чеботар, докато се лекува и търси работа, с която да се издържа, могат да го сторят на следния контакт:

Виталий Дмитриевич Чеботар

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG20STSA93000019906555

BIC: STSABGSF

Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих. Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели. (Йоан 15:12-13)

 

 

3 Comments

  • Mladen Savov каза:

    Здравейте,

    Може би било добре ако е възможно да се даде на някакъв етап прибилизителна оценка на средствата неободими за лекарства и изледвания. Така ще може по-активно да се разпространява този апел.

    Всичко най-добро.

    • Дякония.БГ каза:

      Благодаря за коментара, беше добавена редакция във връзка с него.

  • Mladen Savov каза:

    Здравейте,

    Благодаря за редакцията. Вярвам, че парите за изследванията скоро ще бъдат в сметката на г-н Чеботар. Много успех и Бог да му помага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − two =